Veel gestelde vragen / FAQ:

a3de75d37aa30e1f49226d780273981cx

Heb jij een vraag, weet je iets niet, zoek je een antwoord of ben je benieuwd wat anderen graag voor informatie krijgen over het festival, dan zit je hier helemaal goed.

Na het doorlezen van deze website en de veelgestelde vragen nog steeds zaken onduidelijk voor je? Stuur dan een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Waar wordt het Oak & Owl Festival gehouden?

Oak & Owl wordt gehouden op het natuur kampeerterrein van Staatsbosbeheer genaamd "De Banken" te Zeewolde / Flevoland

Wanneer wordt het Oak & Owl Festival gehouden?

Het festival vindt plaats van donderdag 08 augustus t/m 11 augustus 2019. Deelnemers kunnen een ticket kopen voor 1 of meerdere dagen. Donderdag 9 augustus ontvangen we deelnemers vanaf 08.30 uur en op zondag rond 19.00 uur is het festival weer afgelopen. Kijk op even bij het programma!

Hoe zit dat met de naam? Ik lees / hoor verschilende versies?

In 2015 zijn we begonnen als Oak & Owl: Green Spirits Festival. Dit bleek echter een te lange naam en te verwarrend. Gedurende 2016 & 2017 hebben we gewerkt om dit in te korten tot Green Spirits Festival. Na de 2017 editie zijn we in gesprek gegaan met een marketeer die aangaf dat Oak & Owl eigenlijk nog beter aangeeft wat wij willen met dit festival. 2018 zullen we dan ook gebruiken om langzaam de naam weer te veranderen in Oak & Owl Festival.

Moet ik mijn programma uitprinten of hoe kom ik aan informatie tijdens het festival?

Wij zijn van de oude stempel en vinden het fijn om iets tastbaars in handen te hebben, een programmaboekje bijvoorbeeld. We willen de telefoons zoveel mogelijk uit het zicht laten en veel providers bieden daarnaast ook nog eens een slechte dekking op het terrein. Voor ons is de beste en fijnste oplossing dan ook een programmaboekje. Hierin vind je uiteraard het programma, maar ook de aanbieders van consulten, healings, massages en de standhouders. Daarnaast kun je hierin de huisregels vinden, evenals een plattegrond en informatie over de cateraars. Het kan echter geen kwaad om je de komende periode af en toe over het online aanbod te buigen zodat je al een voorselectie gemaakt hebt uit het programma aanbod voordat je arriveert.

Zijn de workshops gratis?

Ja, daar streven wij wel naar. Je betaalt tenslotte ook al entree. Voor een aantal workshops echter, waarin materialen en de kosten daarvan een rol spelen, zoals bijvoorbeeld creatieve workshops, de zweethut en de vuurloop wordt een bijdrage gevraagd. Voor de zweethut en de vuurloop kun je, indien in het programma opgenomen, in de ticketshop een kaartje kopen.

Moet ik zelf koken of is er catering beschikbaar?

Er zijn een aantal opties. Ja, je bent vrij om in je eigen voedsel te voorzien en af en toe lekker bij je tent een boterham te smeren of je eigen potje te koken. Zeewolde is relatief dichtbij voor de eventuele boodschappen. Je kunt echter ook kiezen voor de mogelijkheid om maaltijden, hapjes en drankjes te kopen bij de diverse cateraars. Als laatste is er ook nog de mogelijkheid om een cateringpakket aan te schaffen en dan hoef jij je alleen nog maar op tijd met je eigen bord, bestek, soepkom en theedoek bij de Catering te melden op veld 1 en dan regelen zij jouw maaltijden. Het is wel slim om voor een cateringpakket een ticket te kopen. Op = op namelijk! 

Waar is Oak & Owl catering gebleven?

Na 4 jaar heel hard werken en heel veel bloed, zweet, tranen, goede momenten en nog veel meer leermomenten, hebben wij moeten concluderen dat een catering van dit formaat runnen, naast het organiseren van ons festival niet heel ontspannend is. Wij hebben per 01.01.2019 dan ook besloten om Chantal Greeven van de TeaLounge & Foekje Vellema van Foekjes Eko Food de scepter in handen te geven wat betreft het aanbod van de cateringpakketen en het verzorgen van de maaltijden voor de vrijwilligers.

Een prijsverhoging per 2019? Waarom?

Wij willen graag een goed festival neerzetten en in het onderzoek voorafgaande aan het opstarten van de 1e editie van ons festival hebben wij geconcludeerd dat spirituele festivals onder het 6% Btw tarief vallen. Ondertussen is een collega festival organisator echter door de belastingdienst aangesproken op deze 6% en is de kans heel erg groot dat ook wij naar 21% Btw moeten. Er wordt nog onderzoek gedaan / er is overleg met de belastingdienst, maar waarschijnlijk kunnen ze het niet leuker maken. Om financieel niet de boot in te gaan, berekenen wij en dragen wij per 01.01.2019 21% BTW af.

Jullie worden vast heel rijk als festival organisatoren?

Laat ik jullie gelijk uit de brand helpen, nou nee. Wij hebben het geluk dat zoveel mensen ons trouw zijn en geloven in ons concept en dat gecombineerd met Zeeuwse zuinigheid, gepaste voorzichtigheid en heel veel inzet in onze eigen tijd, zorgt ervoor dat wij tot op heden nog steeds overleven. We hebben gelukkig elk jaar gelijk of een klein beetje winst gemaakt, welke wij gebruikt hebben om verder te groeien. Uiteraard werken wij ernaar toe om na 4 jaar, dit jaar eens goed uit de kosten te komen en onszelf een vergoeding te kunnen geven. Rijk zijn we er in ieder geval tot op heden nog niet van geworden.

 

owl fb icon 2owl twitter icon 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

get tickets small 

newsletterOO Algemene voorwaarden