Locatie

Het Green Spirits Festival vind je op Groepskampeerterrein "De Banken" in Zeewolde

De Banken Zeewolde bos1Adres:
Dasselaarweg 41, 3896 LT Zeewolde
The Netherlands

Over "De Banken"

Midden in het Horsterwold - het grootste loofbos in Nederland - vind je natuurcamping De Banken. Het is een bijzonder bos want het groeit op kleigrond. Varens, mossen en slingerplanten geven de torenhoge bomen een sprookjesachtig tintje. Het wemelt hier van de vogels, paddenstoelen en reeën. Ook vind je er rode eekhoorns.

Dit woongebied was al in gebruik eeuwen voordat het drooggelegd werd. In Flevoland hebben meer dan duizend jaar geleden al mensen gewoond. Ene heer Liudger (742-809) was van plan een klooster te stichten en verwierf in 793 een erfenis "in een bos dat Seaewald of Suifterbant heet..." Uit oude bronnen is gebleken dat er in het jaar 790 sprake was van een dorp genaamd Seaewald. Door overstromingen in de latere middeleeuwen is dit dorp verzwolgen door de Zuiderzee.

Uit diverse bronnen blijkt dat hekserij grote invloed had op het Seaewaldse dorpsleven. Ongeveer daar waar De Banken zich bevindt zou zich oorspronkelijk het terrein hebben bevonden van waaruit heksen hun praktijken loslieten op handelsvloten die langs Seaewald voeren. Afin, dat heksen er iets mee van doen hadden lijkt ons onwaarschijnlijk. Maar dat er van piraterij sprake was dat is wel zeker.

Met de auto

Vanaf Amersfoort en Zwolle is dit de makkelijkste route naar "De Banken" in Zeewolde.

  • Op de A28 neem je afslag 9 (Nijkerk) naar N301
  • Sla vervolgens links af als je van richting Amersfoort komt en rechts af als je van richting Zwolle komt (Berencamperweg - N301) richting Zeewolde / Almere.
  • Neem op de rotonde de eerste afslag (Spiekerweg - N705).
  • Neem de 2de weg rechts (Dasselaarweg).
  • Ga links met de bocht mee om op de Dasselaarweg te blijven.
  • Na deze vrij scherpe bocht neem je de 1ste weg rechts.
  • Dan meteen weer de 1ste rechts.
  • Even het weggetje volgen en je bent er.

Carpoolen

We stimeleren carpoolen, het is tenslotte een „Groen” festival. Dus hoe minder auto’s er gebruikt worden, des te beter. Oproepen voor carpoolen - vraag en aanbod - zet je het beste in een berichtje op onze Facebook-pagina of in de Facebook-groep. Of stuur ons een e-mail en dan plaatsen wij je carpool-vraag of -aanbod.

Parkeren

Kom je met de auto, dan kun je die kwijt voor de ingang van het festivalterrein. Er is duidelijk aangegeven, door borden en vrijwilligers, waar je wel en niet mag parkeren.

Met Openbaar Vervoer

Kom je met het Openbaar Vervoer plan dan je route via www.9292.nl. Geef je vertrekpunt op en als bestemming bushalte RCN Dasselaarweg, Zeewolde. Vanaf daar is het ongeveer 700 meter lopen. Heb je veel bagage dan is het een goed idee om vooraf contact te zoeken met mede festivalgangers via de Facebook-groep. Zij kunnen je dan helpen met je spullen dragen of je even ophalen.

Plattegrond van het festivalterrein

De Banken Zeewolde Plattegrond 2017

owl fb icon 2owl twitter icon 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

get tickets small 

newsletterOO Algemene voorwaarden