Workshops

De spirituele voeding van het Green Spirits Festival. We zijn trots op het aanbod en de diversiteit. Veel plezier met de voorpret.

Hieronder alle workshopgevers op alfabetische volgorde op een rijtje.

Abe de Verteller

Abe de Verteller 620x826Abe de Verteller neemt u mee op pad tijdens zijn bomenwandeling, over "De Banken" door het bos, op zoek naar bomen, struiken en symboliek.

Heksenbomen en heilige bomen 

Leer de bomen van Nederland kennen aan de hand van hun mooiste verhalen en symboliek! Een verhalende wandeling zal zo´n 1 à 2 uur beslaan en niet meer dan een paar kilometer lang zijn.

Ik zal bij verschillende soorten bomen en bij bepaalde markante bomen uitgebreid stil staan. Bij deze bomen en struiken (eik, linde, es, beuk, hazelaar, meidoorn etc.) vertel ik eerst iets over hun verschijningsvorm, waaraan kun je ze herkennen? Om vervolgens over te stappen op mythologie, volksgeloof en ritueel.

Wist je bijvoorbeeld dat de heks vroeger haghetisse werd genoemd en dat dat heggerijdster betekende? Nou die heg is de meidoornheg die vroeger als afscheiding werd gebruikt tussen de bewerkte grond en de woeste grond.

Wist je dat de linde gewijd is aan de liefdesgodin Freya en dat je dat terug kan zien in de vorm van haar blad; het hartje.

En wist je dat beuk etymologisch verwant is aan boek en dat dat komt omdat de oude Germanen hun runen (oude lettertekens) kerfden op beukenbast… Zo kom je van alles te weten over bomen en leer je ze en passant te herkennen…

(Tekst afkomstig van www.abedeverteller.nl)

Workshop / vertelling op zaterdag van 09.30 - 12.00 uur op Veld 1 / Tent "Dragonfly"

Adrian Rooke

Adrian RookeAdrian Rooke (OBOD Druid & Pagan) uit Bristol (UK) komt weer bijzondere workshops geven.

Let op: Deze workshops zijn in het Engels!

Zelf geeft hij de workshop "Wandcarving".

Samen met JJ Howell geeft hij de worskhops "Which power animal will choose you" & "Druid animals of the four directions"

Workshop "Wandcarving"

Content of the workshop: Adrian will give an explanation about wands, types of wood, sizes, ogham, history and more. After that, he will help the participants create their own wands. This is a creative workshop in which you'll use a sharp knife to create & cut your own wand. Please be aware of the possible dangers involved. Enter at your own risk & make your own magical tool. 

Workshop Wandcarving op zondag van 14.00 - 16.30 uur op Veld 1 / Tent "Dragonfly"

Workshop: "Which Power Animal will choose me?" by JJ & Adrian

A brief examination of Power Animals and their relevance. How do Power Animals come to us? 

Using the Druid Animal Oracle as a tool, we will ritually discover which animal spirit is currently looking to communicate its wisdom to each of us. Having spent some time with our power animal, we will then look to share any knowledge and insight between us. 

Workshop op donderdag van 18.30 - 21.00 uur op het entreeveld / Tent "Eik"

Workshop: "Druid Animals of the Four Directions" by JJ & Adrian

An exploration into the qualities and meaning of each animal of the four directions as found in the western Druid tradition; The Hawk, the Stag, the Salmon and the Bear. 

Together we will embody and represent the spirit of each animal in order to gain fresh insight and a deeper understanding. We will share song, guided visualisation and 'spontaneous recall' to help us in this. 

Workshop op zaterdag van 14.00 - 16.30 uur op Veld 2a / Tent "Uil" 

Anneke Wittermans, Annemiek Hox & Suzan van der Voort

IMG 2912Dans workshop : Vrijgeven, vieren van verbintenissen

Vrijgeven kan alleen als je vasthoudt en waarde geeft.

Als iets je hart treft, neemt het bezit van je, grijpt het je aan, richt het innerlijk kompas je in een keerpunt. Je kunt vrijgeven als  je de waarde ervan erkent, de koers aanscherpt, de pijn koestert en deze als parel draagt. Diadans is de kunst het voor elkaar krijgen en samen voor w(aarde) gaan.

Voor man en vrouw de moeite waard.

Workshop op zondag van 09.30 - 12.00 uur op Veld 1 / Tent "Dragonfly"

 

Uitgebreide omschrijving:

Vrijgeven, vieren van verbintenissen.

Als we al onze zorgen, verlangens, dierbare, kinderen zomaar zouden loslaten en hun letterlijk laten vallen ligt er overal zwerfvuil. Als we loslaten doen we alsof de verantwoording ons niet toebehoort, maar het blijft vaak knagen omdat losgelaten zaken , nu ombekommerd in een niemandsland rond slingeren in de hoop, dat iemand anders de rommel voor ons opruimt.  Dit loslaten geeft vaak het resultaat van een gevoel van ontevreden en minderwaardig. Loslaten is een begrip wellicht onjuist vertaald uit Sanskriet in  loslaten in het Nederland en idem in het  Duits. Het woord Vrijgeven erkent de waarde van de verbintenis.

‘Woorden zijn als bootjes. Zij kunnen ‘waar’ transporteren van de een naar de ander. Als de lading de bedoeling van het woord dekt, dan kunnen woord en inhoud nieuwe oevers bereiken.’ Beschrijft Anneke in het voorwoord van het boek Vrijgeven.

Mens hunkert naar erbij horen, naar verbindingen aangaan, van betekenis zijn voor een ander.

Loslaten is eigenlijk een nonchalant gebaar In het dagelijks leven is loslaten een populair begrip geworden. Maar het valt niet mee om het in praktijk te brengen. Mensen voelen zich  vaker vastzitten aan geliefden, kinderen, problemen, onvervulbare verlangens, zorgen en pijnen. In wezen willen we  erbij horen, betrokken zijn bij onze dierbaren. Loslaten lukt dan vaak niet. Als er nog een belangrijke boodschap in de verbintenis verborgen ligt, kunnen we het woord loslaten geen goede lading meegeven, omdat we niet werkelijk loslaten. Pijnervaringen doen ons veranderen van richting; als we die volledig omarmen, werken ze als een kompas in het leven. De opdracht om los te laten, ontkent  het natuurlijke verlangen om verbonden te willen zijn. Juist in de herhaling van de uitgesproken wens om los te laten, kan de mens in verwarring raken. Een gevoel van in de knoop zitten, in een wirwar gevangen zitten tussen vrij en verbonden zijn.  Vrijgeven geeft een andere kijk , houdt intact en erkend de verbintenis. Het geeft te denken en zet in beweging.

Vrijgeven en de stappen die daarvoor nodig zijn, luchten op.

Vrijgeven impliceert dat de mens een vrij en autonoom wezen is dat kan beschikken over zijn eigen lot en geen slachtoffer is dat iets van zich af probeert te schudden. Het is iemand die succes ervaart omdat het beste in zichzelf bewaard wordt door vrij te geven. Vrijgeven lukt als de waarde bewaard kan blijven. Concentreren op waarde en betekenis geeft richting aan, erkent belangen. Zo krijgen we sturing, kompas en compassie, koesteren de waarde en gunnen we onszelf en de ander een autonoom en vrij bestaan.

Vrijgeven is kiezen, is liefhebben en zorg dragen, is de verbintenissen vieren. Vrijgeven is niet belastend; de waarde die we behouden verrijkt ons.

Workshop op zondag van 09.30 - 12.00 uur op Veld 1 / Tent "Dragonfly"

Annemarie

GertJAn en AnnemarieWorkshop dromenvangers maken door Annemarie

Dromenvangers vervullen vele functies. Ze geleiden goede dromen en houden boze of kwade dromen tegen. Ze zijn leuk om te maken en je huis mee te versieren.

Tijdens de workshop leer je hoe je een eigen dromenvanger kunt maken. Dit kun je doen d.m.v. gekochte ringen van hout of metaal. Leuker is het nog om zelf een buigzame tak te zoeken en hiervan je basis vorm te maken en mee aan de slag te gaan. Hierbij kun je allerlei materialen gebruiken die je zelf kunt uitzoeken en naar je eigen persoonlijkheid samenstellen. Zo kun je er kruidenzakjes in of aan hangen, leren koortjes, gedroogde bloemen, kralen, veren, specifieke stenen, stukjes hout, schelpen, enz. Kortom allemaal suggesties om van je dromenvanger een persoonlijke creatie te maken. 

Kom gezellig meedoen en denk vast aan materiaal wat je er in zou kunnen verwerken en neem dit vast mee.

Wij nemen een aantal materialen mee waarvoor we een kleine bijdrage vragen mocht je daar gebruik van willen maken.

De kinderen krijgen deze workshop door het Green Spirits Festival aangeboden!

Volwassenen betalen een kleine vergoeding van € 3,00 per persoon voor de materialen.

Deze workshop is op zaterdag van 09.30 - 12.00 uur op Veld 2b / Tent "Kids"

 

Brand & Nartok / Greenthingz

GreenthingzDe Greenthingz, Brand & Nartok, verzorgen dagelijks de workshop "Ontdek de Goblin in Jezelf"

Voor deze workshop nemen de deelnemers zelf kleding mee. Handig is om wat oude kleding van natuurlijke materialen mee te nemen. Houd er rekening mee dat alles wat je niet bedekt wordt geschminkt.

De schmink is op waterbasis en wordt door de goblins meegenomen, evenals de neuzen & oren, die geleend kunnen worden. Schminken duurt ongeveer anderhalf uur en daarna gaan we het bos in. Anna neemt haar fotocamera mee en maakt dan foto's van de deelnemers.

Lees meer...

Carina Boelens

Carina BoelensWorkshop: "Reis door de chakra’s met edelstenen"

Welkom bij mijn ligmeditatie met edelsteenlegging.

We gaan een reis door de chakra’s maken waarbij de muziek en de edelstenen, gelegd en gerelateerd aan de 7 chakra’s, je zullen wegvoeren naar………

Ik ben Carina en ben onder andere energetisch edelsteen therapeute. Edelstenen hebben een helende werking. Zij kunnen je helpen te balanceren en te ontspannen en spreken tot je d.m.v. beelden, geuren en emoties, geheel wat voor jou te bevatten of voor jou van toepassing is op dit moment.

Lees meer...

Charissa Schipper & Green Spirits Vuurhoeders

VuurloopCharissa Schipper is zeer veelzijdig. Ze verzorgt voor het festival dan ook de Vuurloop, een workshop & draait muziek als DJ Dragonfly. 

Vuurloop: Op vrijdagavond is de Phoenix Vuurloop (met Arrow Breaking). 

Gegeven door Charissa Schipper + Firekeepers. Zij is gecertificeerd voor het geven van vuurloop en pijlbreken.

Wil je meedoen dan wordt een bijdrage gevraagd van € 15,00. Een Vuurloop Ticket kun je vast kopen via de  Oak & Owl Ticketshop.

Aanmelden tijdens het festival kan ook, maar er is slechts een beperkt aantal plaatsen. Dus better safe then sorry ...

Lees meer...

Dhiney Ramos / Lionheart

TransformatieDhiney Ramos / Lionheart geeft op zaterdagavond om 18.30 uur een lezing over "Karma & waarom lijden we?" op Veld 6 / Tent "Kat"

 

Do Lemette

image005Bij Do Lemette (Paragnost / Sjamaan) kun je een Dreamcatcher / Dromenvanger maken.

Je kunt wanneer je even tijd hebt, tussen je programma door, bij de tipi van Do op het Healing- & Consultveld terecht voor de workshop.

De materiaalkosten zijn € 10,00.

Erna & Debby / Bernagy

"Bernagy" staat met de Donkere Maantent op Veld 6. In en rondom deze tent verzorgen Debby en Erna vier boeiende workshops en dagelijkse consulten. 

IMG 20170609 WA0021Debby:

Inspireren, kennisoverdracht, de ander helpen bij het ontwikkelen van intuïtie en eigen visie is wat ik doe in mijn werk en dagelijkse leven. Ik gebruik hiervoor onder andere een mix van mediumschap, astrologie, numerologie, pentalogie, tarot, kennis van symboliek en (natuur)religie. Ik geef les en consulten. Soms help ik mensen die het allemaal even niet meer weten op weg, zodat zij vanuit hun eigen kracht hun levenspad weer kunnen vervolgen. 

Workshop Pentalogie

Pentalogie is een bijzondere vorm van Numerologie waarbij de getallen uit de geboortedatum om een pentagram gezet worden om zo aanleg, karakter, levensopdrachten en andere levensthema’s te bepalen. Het pentagram is een vijfpuntige ster, die de mens vertegenwoordigt. Het is een heilig symbool. De bovenste punt staat voor het hoofd, de middelste punten staan voor de armen en de onderste punten staan voor de benen. 

Tijdens deze workshop maak je aan de hand van je persoonlijke pentascoop kennis met de pentalogie.  

Workshop op vrijdag van 09.30 - 12.00 uur op Veld 6 in Tent "Bernagy"

Workshop Tarotconstellaties

Welke kracht- en schaduwkaarten horen bij jouw levensopdracht en welke leerkaarten kom je tegen in het dagelijkse leven? Bij tarotconstellaties worden alle tarotkaarten gekoppeld aan één van de 9 tarotthema’s. Deze thema’s zijn gebaseerd op een mix van tarot en numerologie.

Tijdens deze workshop maak je kennis met tarot (Rider Waite) en numerologie aan de hand van je persoonlijke tarotconstellatie.

Workshop op zaterdag van 09.30 - 12.00 uur op Veld 6 in Tent "Bernagy"

IMG 20170609 WA0018Erna:

Vrijheid staat voor mij aan de basis van het leven. Je vrij voelen om eigen keuzes te maken, je hart te volgen. Door de jaren heen ben ik me steeds meer bewust geworden van de innerlijke kracht van de vrouw en het ritme van de Maan. Als heks en als Priesteres wil ik vooral vrouwen helpen in hun kracht te gaan staan en te voelen hoe dat is. Met Bernagy ben ik voor mezelf begonnen en heb ik me gespecialiseerd in de Donkere Maantent en de Priesterestraining. Ter ondersteuning maak ik onder andere gebruik van Reiki en Tarot.

Workshop Donkere Maantent

Vrouwen zijn als vanzelf verbonden met de Maan. Bewust meegaan in dit ritme en de verschillen in energie te ervaren is een verrijking van je leven en geeft inzicht op een dieper niveau. In Oude tijden trokken de vrouwen van een stam zich terug in hun Donkere Maantent tijdens de dagen van hun maanbloed en verbonden ze zich dieper met de Aarde en met elkaar. In onze huidige tijd wordt de periode van de Donkere Maan vaak als negatief beschouwd en ondergewaardeerd. Terwijl het, naar mijn mening juist de krachtigste Maanstand voor vrouwen is.

In deze workshop neem ik je mee in de energie en de kracht van de Donkere Maan. 

Workshop op zaterdag van 18.30 - 21.00 uur op Veld 6 in Tent "Bernagy"

 

Workshop Priesterestraining

Als Priesteres ben je verbonden met de Godin en loop je in Haar voetstappen. Je volgt het Jaarwiel van de Godinnen van het land waarop je leeft, je viert de jaarfeesten. je bent healer, leidt ceremonies en voert rituelen uit. Het pad van de Priesteres is fysiek, psychologisch, mentaal en energetisch. In elke vrouw sluimert een Priesteres en als je verder de spiraal inloopt kom je haar vanzelf tegen.

In deze workshop maak je kennis met dit pad en kun je je afstemmen op je innerlijke Priesteres.

Workshop op donderdag van 18.30 - 21.00 uur op Veld 6 in Tent "Bernagy"

Femke Bloem

ed51c75aebc4656229779c8c833d12e910c7d6f1Al op jonge leeftijd werd Femke Bloem aan­getrokken door het mystieke pad. Haar aan­geboren talenten om ‘de Kunsten te dienen’ – zoals ze haar talenten zelf noemt-, en haar gevoelig­heid voor de onge­ziene werelden maakten het mogelijk voor haar om met haar kunst­zinnig­heid en esoterische inzichten tot een dieper begrip te komen van het Goddelijke.

Dansen, muziek, schrijven, schilderen en het creeeren van energetisch hooggeladen ruimtes behoren tot Fem’s curriculum. Dit alles heeft bijgedragen aan de grote hoeveelheid kunstwerken en workshops die ze aanbiedt. Haar kennis over uiteenlopende onderwerpen uit zowel de westerse als oosterse mystiek resulteerde in het ontwikkelen van  workshops en methodes die inspireren tot zelfontwikkeling.

Workshop "Keltisch Jaarwiel"

Het Keltisch Jaarwiel kan als een hele mooie kapstok voor biografisch werk fungeren. De natuurlijke cycli zijn dan metaforen voor wat er in zich je eigen leven allemaal afspeelt. In deze workshop gaan we opzoek naar voor jou belangrijke thema's in de levensfasen.

Workshop op zondag van 09.30 - 12.00 uur op Veld 5 / Tent "Phoenix"

 

Workshop 'Harp meditatie, intiatie in de 7 chakra's' (duurt 2 uur)
In een dit bijzondere harpconcert begeleid Femke Bloem de luisteraar
met haar harp en zang door een helende reis door de zeven chakra's.
Een bekend effect van deze meditatie is onder andere dat emotionele
blokkades die aan allerlei ziektes ten grondslag liggen worden
doorbroken doordat de harpklanken en de luisterrijke composities van
Femke een ruimte creeeren waarin vrede en zelf-inzicht kan worden
ervaren.

Workshop op zaterdagavond van 18.30 - 21.00 uur

Daarnaast kunnen jullie ook komen genieten van een concert van deze multi getalenteerde schoonheid tijdens het diner op Veld 1 / Tent "Dragonfly"

 

 

 

Fer Elzinga

Foto Fer Elzinga Workshop Boodschappen van Wilde PlantenFer Elzinga: Workshop Boodschappen van Wilde Planten

Ik ben een echt natuurmens. Natuur is voor mij niet alleen maar planten en dieren bekijken in een bos ver van mijn huis. Maar alle natuur om mij heen, ook het “onkruid” in mijn eigen achtertuin en de plantjes tussen de tegels. En dus ook de planten en dieren op en om het kampeerterrein. Alles in de natuur heeft een functie en maakt onderdeel uit van een groter geheel. In deze workshop werk ik voornamelijk met wilde planten. 

Wilde planten vertellen veel over de omgeving waar ze staan. Ze laten zien of de grond rijk is aan voedingstoffen of juist schraal is. Of het een vochtige plek is of juist een droge. Sommige planten zijn pioniers, anderen komen liever in een gespreid bedje. Daarnaast kunnen planten een belangrijke functie hebben. Ze kunnen de grond schoonmaken, erosie voorkomen of beschutting geven aan bepaalde diersoorten. Veel planten zijn ook waardplanten voor dieren. Dat wil zeggen dat dieren eitjes leggen op die plant en dat de larven die plant eten. Andere planten zijn rechtstreeks voedsel voor dieren. Heel veel wilde planten zijn ook eetbaar voor ons. Ze zijn vaak een betere bron van vitamines en mineralen dan hun gecultiveerde soortgenoten. Voor veel natuurvolkeren zijn planten ook medicijnen. Ook onze voorouders hadden veel kennis van planten en kruiden. In de middeleeuwen zijn veel kruidenvrouwtjes als heksen verbrand en is veel van de oorspronkelijke kruidenkennis verloren gegaan. Jammer, want laatst is gebleken dat bijvoorbeeld een middeleeuws kruidenreceptje voor oogontsteking met simpele ingrediënten een MRSA resistente zalf opleverde die heel goed werkte. Daar kan de huidige farmaceutische industrie nog een puntje aan zuigen. En dat is alleen nog maar de fysieke kant van het verhaal. Medicijnmannen (en vrouwen!) of sjamanen uit diverse culturen werken niet alleen met de fysieke plant, maar maken ook contact met de spirit van de plant door middel van een trancereis of meditatie. Op die manier kan de plant ook nog een andere boodschap hebben voor iemand.

In deze workshop gaat elke deelnemer samen met mij zijn eigen plant, struik of boom tekenen, waarbij ik ga helpen om de boodschap van deze plant duidelijk te maken. Leeftijd is onbelangrijk. Kinderen, jongeren en volwassen mogen allemaal mee doen. Als individue, maar ook als ouder-kind-combinatie of als compleet gezin. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen (Een plant heeft toch geen ogen :-) ), het gaat puur om de intentie om contact te maken met de plant. Je hoeft niets mee te nemen, ik zorg voor alle tekenspullen. 

Wil je ook graag weten wat voor boodschappen de Wilde Planten voor je hebben, kom dan naar deze workshop.

Verzamelen voor de workshop op zondag van 9.30 - 12.00 uur bij Tent "Egel" op veld 1

Frances Aarts

Verhalenverteller Lady Greensleeves

Frances Aarts van Astroadvies geeft tijdens het festival een aantal verschillende worskhops. Daarnaast kun je haar vinden op het Healing- & Consult Veld met een diversiteit aan healingen en consult methodes. En omdat ze zo lekker veelzijdig is verzorgt ze ook nog eens een aantal verhalen voor bij het kampvuur.

De workshops zijn: 

Workshop “Tarot”

Gebaseerd op de elementen, met de Voyager Tarot voor een groep tot max. 12 mensen. 

Workshop "Tarot":

Donderdagmiddag om 14.00 uur in tent "Eik" op het entreeveld

Workshop: “Het verhaal van je leven”

Verhalend bezig zijn met je eigen levensthema: wat is de kern van jouw levensverhaal, ben je tevreden met je eigen plot, met je eigen karakter daarin en hoe kan je dat veranderen?

Workshop "Het verhaal van je leven":

Zaterdagmorgen om 09.30 uur in tent "Uil" op veld 2a

Lees meer...

Frans de Vries - Klaver

frans2Frans de Vries - Klaver geeft een aantal workshops in de avonduren van 18.30 - 21.00 uur.

 

Workshop "Klankschalen"

Word je bewust van je Chakra,s en de Chakra-kleuren om je te verbinden met de aarde en zo de blokkades van je lichaam los te laten.

Workshop op donderdagavond van 18.30 - 21.00 uur op Veld 6 / Tent "Kat"

 

Workshop "Aarding"

Wat is Aarding, hoe doe je dat? Tevens een meditatie om je te aarden.

Workshop op vrijdagavond van 18.30 - 21.00 uur op het Entreeveld / Tent "Eik"

 

Workshop "Oceaandrum"

Doormiddel van het geluid van de golven van de zee je weg terug vinden naar het hart van de aarde, de baarmoeder. 

Workshop op zaterdagavond van 18.30 - 21.00 uur op het Entreeveld / Tent "Eik"

Gaby Timmerman & Manon Versteeg

zomerweekGaby Timmerman van Praktijk Shunyata is Energetisch therapeut die sinds 2009 het Sjamanistische pad bewandeld. In 2012 gaf de plant spirit Ayahuasca haar opdracht een leraar te gaan zoeken om meer verdieping en onderricht te gaan vinden in het Sjamanisme. Sinds 2013 is zij leerling van Petra Giesbergen en krijgt zij training volgens de Siberische visie. Hier heeft zij haar ware passie ontdekt.

Sjamanistisch werk is een zeer krachtige tool die tot op de diepere niveaus van ons mens- zijn inwerkt en kan de liefdevolle verbinding met het Universum, Spirit, de Bron en de natuur weer herstellen.

Lees meer...

Gerrie Hoks / The Green Faun

Green Faun 1Tijdens deze workshop neemt The Green Faun je mee op reis.

Een ontdekkingsreis naar Jezelf

Een reis waar je jezelf mag gaan ontmoeten. Ik begeleid je door jouw eigen landschap, jouw zijn, jouw leven.

Hoe ziet het eruit en wat kom je tegen?

Inzicht, bewustwording, symbolieken en transformatie. Dè trefwoorden van deze workshop.

Workshop wordt elke middag van 14.00 - 16.30 uur aangeboden bij de tent van The Green Faun / Gerrie Hoks op het entreeveld!

Gert Jan van Esveld

2017 04 17 11.55.23Workshop: "staf / toverstaf snijden"

Creëer je eigen staf of toverstaf.

Ons doel is om een ieder te inspireren een persoonlijke staf of toverstaf te snijden. Dit begint met het zoeken naar de juiste stok voor een staf of toverstaf. Deze is het gemakkelijkst te bewerken als het hout nog vers is. Daarna kun je hem gaan bewerken. Dit kun je natuurlijk intuïtief doen, maar je kunt ook eerst een plan maken over hoe je hem wilt bewerken en hoe je zou willen dat hij er uiteindelijk uit gaat zien. Natuurlijk kun je ook gewoon bij en ander gaan afkijken.

Kom gezellig meedoen en denk vast na wat je zou willen snijden. Daarbij kun je dan evt. zelf je stok meenemen, van een specifieke houdsoort, waar je je staf of toverstaf van zou willen snijden.

Wij nemen een aantal voorbeelden mee. Daarbij is goed te zien dat je meer kunt doen dan alleen snijden. Je kunt er in branden, hem beschilderen en versieren met allerlei herinneringen.                     

Tijdens deze workshop willen we bereiken dat je ervaart wat het inhoud om een stok te creëren.  Waarschijnlijk lukt het niet meteen om een kant en klaar product af te leveren. We hopen maar dat je geïnspireerd wordt om hem later thuis af te maken en serieus aan de slag te gaan met het snijden van een staf of toverstaf.

Verder nemen wij een aantal messen mee, een aantal stokjes hazelaar waar toverstafjes van te snijden zijn en een paar langere waar een staf van te snijden is.

Deze workshop is op vrijdag van 09.30 - 12.00 uur op veld 1 / Tent "Egel"

De workshop is ook geschikt voor serieuze voorzichtige kinderen!

Ilonka Heideveld / Het Loosterveld

Ilonka LoosterveldHet Loosterveld van Ilonka Heideveld.

Zijn, jezelf zijn. Je levenspad wandelen in verbondenheid met Moeder Aarde en met Al Wat Leeft, natuur en mens.

Voor mij is dat levenspad het pad van de sjamaan. Ik wandel dit pad in eenvoud en zachtheid. Ik neem je graag mee op pad, op zoek naar jezelf, voor healing of voor inzicht in jezelf en je levenspad. Om zo jezelf te her-inneren. Weer te worden wie je werkelijk bent op een manier die bij jou past.

Het pad van het Nederlands sjamanisme, verbondenheid met de eigen grond, is daarbij voor mij de basis. Wandel je mee?

Van hart tot hart, Ilonka.

Workshops: Zijn, met…

Lees meer...

Inga / Spieriewierie

IMG 1145Hart-Yoni verbinding workshop

Deze workshop gaat over de verbinding maken tussen hart en Yoni. 

Yoni betekent ‘Heilige plaats’ en is de verzamelnaam voor de vrouwelijke geslachtsorganen. In deze workshop gaan we in zachtheid en liefde de energie laten stromen om de verbinding te maken tussen jezelf en de innerlijke krachtbron jou Yoni. 

Yoni is de kern waaruit we geboren zijn en waaruit we creëren. In deze vrouwelijke energie is een enorme kracht aanwezig. Contact maken met deze bron brengt heling, vitaliteit, ontspanning, creativiteit, sensualiteit en plezier.

 Het Yoni ei helpt je te aarden en in contact te komen met je energie, de energie die opgeslagen ligt in je buik, in de vagina, in de baarmoeder, in het krachtcentrum van de vrouw. 

De effecten van het Yoni ei zijn:

Versteviging van de bekkenbodemspier en spieren in de Yoni.

Verhoging van de sensualiteit van de gehele Yoni.

Verhoging van de algehele vitaliteit.

Vermindering van gevoelloosheid en pijnklachten.

Verhoging van de seksuele stroom

In deze workshop neem ik, Inga, je mee om het contact met jezelf en jou sensualiteit te versterken. Er is ruimte voor jouw intenties, jouw emoties en gevoelens die we samen met de andere sisters delen. Door middel van een meditatie, ademhaling oefeningen, massage en Yoni ei oefeningen komen we dichter bij jouw eigen sensualiteit.

De workshop duurt ± 1,5 uur en de materiaalkosten bedragen 20 euro voor het Jade Yoni ei.

De workshop vindt plaats op donderdag, vrijdag en zaterdag om 18.30 uur op Veld 6 / Tent "Spieriewierie".

Je hebt de mogelijkheid om je vanaf donderdag ochtend bij mij in te schrijven en ik vind het fijn als je dat ook komt doen, zodat we alvast even kennis kunnen maken. 

Heb je nu al vragen over deze workshop dan kun je mij uiteraard ook mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ingrid Cramer / The Pagan Lady

13882142 10210846805355444 947334734052249201 n

Haagse stadsheks en natuurpriesteres Ingrid Cramer biedt 4 workshops aan. 

Daarnaast zal zij Elly de keukenheks tijdens het festival helpen heerlijke gerechten uit Ceridwen's Ketel te toveren.

Adviesleeftijd voor deelname aan de workshops: 20+

Workshops:

Donderdag workshop: "De Uil"

Over de uil, mythologisch, verbonden aan godinnen, vogels, veren & lucht.

Workshop op donderdag van 18.30 - 21.00 uur op Veld 2a / Tent "Uil"

Vrijdag workshop: "Draken" 

Over vurige wezens: Hoe roep je de hulp in van little dragons op je altaar. Uitleg en uitvoering van een Drakendans en wat betekent drakenenergie in jouw leven?

Workshop op vrijdag van 10:30 - 13.30 uur op Veld 5 / Tent "Phoenix"

Zaterdag workshop: "Water & de maan" 

Over zwemmende helpers. Dolfijnen en walvissen komen aan bod in een workshop over de maan. Met maanbuideltje maken.

Workshop op zaterdag van 14.00 - 16.30 uur op Veld 5 / Tent "Phoenix"

Materiaalkosten: Een vrijwillige bijdrage!

Zondag workshop: “De wolf"

Over leer, huid, botten & …..aardebeesten. We doen een geleide meditatie naar de wolf in jezelf (prachtig krachtdier, waarin veel menselijke aspecten aangeraakt kunnen worden, ben je een roedeldier, een eenzame wolf, hoe zit het met je moed, je trouw enz.?) En we gaan een krachtbuideltje maken.

Workshop op zondag van 10:30 - 13.30 uur op het Entreeveld / Tent "Eik" 

Materiaalkosten: Een vrijwillige bijdrage!

JJ Middleway

J J Middleway Howell

JJ Middleway is a celebrant and healer who has worked and taught in the Druid tradition for the past 21 years. He is also a long term enquirer and participant in Buddhist practice -particulaurly Zen. He has taught a wide variety of workshops across Europe - often with his long term friend, Adrian Rooke.

He hosts a devotional singing group in his home town in Gloucestershire, England, called Enchanting the Void. This is geared to offering songs of healing to the land - as well as to ourselves. And he is a druid within the Order of Bards, Ovates & Druids.

Lees meer...

John van Rouwendaal

logoJohnvanRouwendaal

John van Rouwendaal

Workshop: "Dromen duiden"

Bij dromen hoef je niet stil te staan, want ze werken altijd wel door op zielsniveau.

Bij dromen mag je echter wel stil staan. Dat kan simpelweg mooi zijn vanwege de schoonheid van een droom. Het kan echter ook zinvol zijn, omdat sommige dromen boodschappen bevatten. Dergelijke boodschappen duiden is niet altijd een eenvoudige opgave.

In deze workshop gaan we daarom methodisch aan de slag. Eerst individueel met een elementaire, eclectische methode van het DOC (DroomOnderzoeksCentrum). Vervolgens als groep met de methode 'Lightning Dreamwork' van droomguru Robert Moss.

Overigens starten we de workshop met even lekker wegdromen bij het thema van het festival, zodat iedereen altijd een droom heeft om te ontdekken. Droom mee. 

Workshop "Droomtheater": Als je een droom hebt onthouden, dan kun je 'm naspelen. Dat gaan we doen met de kinderen die dat willen. Wellicht gaan dan ook wel gewoon lekker verder dromen. Misschien proberen we juist een ander einde van de droom uit. Of we zijn eens iemand of iets anders in onze droom. Waarom ben je altijd de prinses en niet de ridder? Waarom ben je in je droom steeds weer die draak, terwijl je ook de aarde onder zijn voeten of de hemel boven zijn hoofd kan zijn? Deze workshop is in principe bedoeld voor kinderen! 

Lees meer...

Larisa Snieder

11046238 1763865733840500 8989237720308297401 n

Samen met Larisa gaan we tijdens een korte geleide meditatie ontdekken welk krachtdier op dit moment bij ons hoort, of iets te brengen heeft.

Na een korte uitleg over het maken van vilt gaat we lekker aan de slag met wol, water en zeep en toveren we ons krachtdier tot leven in een gevilt schilderij.

Workshop op zaterdagmorgen van 09.30 - 12.00 uur op Veld 1 / Tent "Egel"

Materiaalkosten: € 5,-

Lieke Winkler Prins / Workshop "Sacred Dance"

02236a7Dansen brengt beweging in wat er innerlijk in ons leeft en geeft contact met ons diepste zijn.

Sacred Dance bestaat uit eenvoudige, beschreven dansen die op allerlei soorten muziek worden gedanst. Muziek van klassiek tot eigentijds, folklore, gipsy, religieus en pop. De eenvoudige passen herhalen zich en vormen zo een steeds terugkerend patroon. Hierdoor kan een meditatieve beleving ontstaan, kun je gaan waarnemen wat de dans met je doet, kom je vanuit het denken in het hier en nu, kun je gevoelens gaan ervaren, de stilte in jezelf.

De dansen zijn rustig naar binnen gekeerd of juist uitbundig, het leven vierend.

Lees meer...

Lies Beijerinck

Lies Beijerinck is een zeer bekwaam didgeridoo speelster die over de hele wereld workshops en optredens verzorgt. Voor de derde keer is ze erbij om er een feestje van te maken.

Tijdens het Green Spirits Festival 2017 zal ook zij van de partij zijn, met een optreden, maar ook met een workshop.

Wil je de didgeridoo leren bespelen of je vaardigheden verbeteren? Kom dan naar deze workshop van Lies Beijerinck. Ze neemt een aantal oefen didges mee, maar je bent vrij om je eigen exemplaar mee te nemen.

Workshop op vrijdag van 14.00 - 16.30 uur op Veld 2a / Tent "Uil"

Lyke Bagaya

Lyke Bd 3 jaar laterOnderstaande workshops worden gegeven door Lyke Bagaya van Het Elfde Huis, Centrum voor Persoonlijke & Spirituele Ontwikkeling en Semangat, Praktijk voor Psycho Spirituele Therapie.

Lyke voert al 18 jaar praktijk als Psycho Analytisch Hypnotherapeut. Zij is daarbij EMDR Therapeut, Psycho Oncologisch Therapeut, Therapeut Familie-Opstellingen, Droomwerker en zij beoefent Energetische Geneeskunde.

Al 26 jaar voert zij praktijk als professioneel Astroloog. Zij leidt een 4-jarige beroepsopleiding tot Psychologisch Astroloog.

Lyke zal het hele festival aanwezig zijn en aanspreekbaar voor grote en kleine vragen waarbij het Astrologische Orakel & Tarot geraadpleegd worden. (Zij heeft geen vaste consultplek.)

Workshop: "In Contact Met Je Hogere Zelf"

In deze workshop leer je je afstemmen op en in direct contact te communiceren met je Hogere Zelf.

Je leert hoe in trance te gaan.

Je leert hoe je jezelf voorbereidt op de hogere frequentie door energetische zelf-reiniging van chakra’s en aura.

Je leert de 3 heilige centra in jezelf te activeren en in lijn met elkaar te brengen. 

Je leert jezelf afstemmen op een hogere energie frequentie.

Je leert te luisteren naar de stem van jouw Hogere Zelf.

Deze workshop is gericht op het actief in relatie en samenwerking komen met je Hogere Zelf en zo een spirituele groeispurt te maken.

Workshop op vrijdag van 14.00 - 16.30 uur op Veld 5 / Tent "Phoenix"

 

Workshop: "Ontmoeting met je Gids" 

Door in een diepe trance te gaan, maak je een mooie verre reis. Door licht en duister, door berg en dal, met hulp van jouw spirituele vrienden ontmoet je jouw persoonlijke Gids.

Wat zal hij of zij jou te vertellen hebben? Wat zal zij of hij jou schenken?

Workshop op zondag van 14.00 - 16.30 uur op Veld 2a / Tent "Uil"

 

Workshop: "Familie / Systeem Opstellingen"

Verbind Mij met mijn Verlangen … met Spirituele Hulp In een opstelling van jou, je verlangen, je angst en vluchtmechanisme krijg je inzicht hoe dit specifiek voor jou werkt. 

… En dan komt er hulp van jouw Spirituele Helper …

Workshop op zaterdag van 09.30 - 12.00 uur op Veld 6 / Tent "Kat"

 

www.LykeBagaya.nl

Manon Versteeg & Gaby Timmerman

1klManon Versteeg, sjamanistisch healer, (moeder en coach voor mensen met autisme).

Als kind nam ze de wereld waar, om vervolgens aan de blauwe lucht te vragen “zeg, hoe zit het nou allemaal in elkaar?” Die levensvraag heeft zij veelvuldig gesteld aan de blauwe lucht en het pad gevolgd waar de wind haar bij toeval bracht. Wijsheden geïntegreerd, dan wel verworpen voor haarzelf. Van Kashmir Shivaïsm tot een studie theologie. Ze wist veel, maar begreep het niet, behalve dat toeval geen toeval is.

Lees meer...

Margje Beekenkamp / De Verwenbron

20170615 140609 MediumMargje Beekenkamp van de Verwenbron biedt je de mogelijkheid om voor € 19,95 je eigen dankbaarheidsarmband te maken.

Er zijn soms momenten in je leven die extra aandacht verdienen. Wat heeft het jou gebracht en wat is er waar jij dankbaar voor bent?

Leg deze herinneringen vast in een speciale armband, waarbij iedere kraal een herinnering in zich heeft. 

Deze "workshop" kan je op elk gewenst moment, dat de kraam van de verwenbron open is, komen doen (bij de verkoopkraam dus)

Marianne Helmich & Marc Venmans

Praktijk Menla

Marc Venmans en Marianne Helmich vormen samen Praktijk Menla. Zij werken met etherische oliën om mensen in balans te brengen. 

 

Workshop I: "Emotionele detox met etherische oliën"

Tijdens deze workshop wordt uitleg gegeven over het gebruik van etherische oliën in het algemeen en over emotioneel detoxen met behulp van etherische oliën in het bijzonder.

Tevens kun je de oliën ruiken en proeven.

Workshop op vrijdag van 18.30 - 21.00 uur op Veld 2a / Tent "Uil"

 

Workshop II: "Etherische oliën en meditatie"

Tijdens deze workshop wordt uitleg gegeven over het gebruik van etherische oliën in het algemeen en over het gebruik van etherische oliën tijdens meditaties in het bijzonder. Aan de hand van een korte meditatie kun je het zelf ervaren.

Tevens kun je de oliën ruiken en proeven.

Workshop op zondag van 14.00 - 16.30 uur op Veld 1 / Tent "Egel"

 

ERVAAR DE KRACHT VAN ETHERISCHE OLIËN

In samenwerking met Dr. David Hill heeft DoTerra een massagetechniek met etherische oliën ontwikkeld met een hartverkwikkend resultaat: de AromaTouch® Technique.

De massage wordt gedaan met 8 verschillende 100% natuurlijke etherische oliën en is een weldaad voor lichaam en geest.

De combinatie van etherische olie en aanraking kan een verrassende uitwerking hebben. 

DE ROL VAN AROMA

Een groot deel van onze voorkeur of afkeer voor verschillende geuren wordt veroorzaakt door een ervaring die we ermee verbinden. 

Er is overtuigend bewijs, dat aangename aroma’s je humeur en gevoel van welzijn  positief kunnen beïnvloeden. Elke etherische olie die wordt gebruikt bij de AromaTouch Technique is geselecteerd om zijn individuele aromatische eigenschappen en voor hun sterke aromatische eigenschappen wanneer ze met elkaar worden gecombineerd. 

De algehele geur van AromaTouch is verzachtend, licht en aangenaam voor de zintuigen.

DE ROL VAN AANRAKING

Of het nu een handdruk of een knuffel is, alle fysieke aanraking heeft een betekenis. Bij het werken met etherische oliën is er een verschil tussen het enkel aanbrengen van de olie op iemands lichaam of de tijd nemen om het totale welzijn van een persoon te beïnvloeden door de AromaTouch Technique. 

Vanwege de verbazingwekkende helende werking is bij AromaTouch de fysieke aanraking net zo belangrijk als de aroma’s. Alhoewel het aanbrengen van de oliën en het geven van een ervaring met etherische olie het hoofddoel van de techniek is, is AromaTouch tevens het verbinden met een andere persoon op een emotioneel niveau. De verbinding die tot stand komt door AromaTouch veroorzaakt vertrouwen en geeft ontspanning.

Marc & Marianne bieden ook massage consulten aan m.b.v. Etherische olien vanuit de caravan / voortent op Veld 2a 

Mark & Eve / Oerakel

Oerakel

Wij zijn Mark Bresser en Eve Oevering uit Rotterdam en met Oerakel geven we creatieve workshops die zelf bekrachtiging en creativiteit stimuleren.

Het pad naar je Zelf, naar je pure zijn, naar jouw OERverbinding met Gaia, loop je zelf.

Wij geven daarbij in onze activiteiten handvatten en inzichten die je op weg kunnen helpen. We werken met symbolen, labyrinten, klanken en drum aan aarde en mensheling. Op Green Spirits Festival werken we met aandacht voor de elementen en met de spirit helpers en krachtdieren die je daar tegenkomt.  

Onze Groene Tent is tussen de workshops door en op vrijdag- en zondagmiddag vrij toegankelijk. Een veilige bedding voor mannen en vrouwen, verbonden met Moeder Aarde. Binnen vind je dagelijks een ander altaar in een ruimte waar je even kan zitten en zijn. Kom even tot jezelf... 

Op het terrein vind je een Elementenroute aangegeven met 30cm kalkverf symbolen die je over het terrein  leiden naar 4 elementplekken met symbolen in kalkverf voor Lucht, Water en Vuur. Ook kom je een boomlabyrint tegen voor het element Aarde. Het staat je vrij om de route zelfstandig te ervaren, bij ieder symbool is meer informatie te vinden  –  Wij verzorgen per dag een element-workshop waarbij we het symbool uitleggen, gebruiken en ervaren. 

Workshops, ze beginnen allemaal bij de Oerakel Tent!

Donderdag: Lucht

09.30 - 10.50 uur: Kinderworkshop "Flower of Life": Dit mystieke symbool gaan we samen maken op het gras, als luchtteken in de elementenroute. Het maken stimuleert creativiteit & levenslust.

14.00 - 16.30 uur: Workshop "Flower of Life Experience"; Na uitleg over de symboliek en opbouw van de Flower of Life gaan we naar het Lucht teken, waar je met onze begeleiding de Flower ook zelf kan ervaren. (Kleuren kan ook, neem potloden mee)

18.00 uur: Afsluiten van het Lucht altaar.

Vrijdag: Vuur

09.30 - 12.00 uur: Workshop "Zelfbekrachtiging bij het Vuurteken"; Ervaar hoe je kan stralen in je kracht. Met energetische oefeningen en ademen kom je in contact met je eigen zachte kracht die je laat stralen als de zon. We gebruiken hierbij het Vuur teken in de elementenroute.

18.30 uur: Afsluiten van het Vuur altaar.

Zaterdag: Water

09.30 - 12.00 uur: Workshop "Bij het Waterteken"; Als lichamen van water gaan we ontdekken wat stromen is. Met klanken stemmen we af en door samen te bewegen in spiralen vinden we balans. We gebuiken hierbij het Water teken uit de elementenroute.

14.00 - 16.30 uur: Workshop "Dolfijne Hang Klank reis"; In een geleide meditatieve reis, met een uniek instrumentkom je in contact met de speelse en helende dolfijnen energie.

18.00 uur: Drumcirkel

18.30 uur: Afsluiten van het Water altaar.

Zondag: Aarde

09.30 - 12.00 uur: Workshop "Boomlabyrint"; Met een labyrint maak je diep contact in jezelf terwijl je voeten het pad volgen. We maken eerst samen contact met de aarde om daarna het boomlabyrint te ervaren. We gebuiken hierbij het Aarde teken uit de elementenroute.

15.15 uur: Afsluiten van het Aarde altaar

 

 

Mary & Jorinde

Mary & Jorinde verzorgen een drumcirkel op vrijdagavond om 18.30 uur op veld 1 bij Tent "Dragonfly"

Drums het geluid van moeder aarde, haar hartslag houdt ons gaande

Voel het ritme en de trilling, zij brengen je nieuws over waar je staat,

Hoe je je pad loopt. Waar struikel je nog, waar zit je jezelf in de weg.

Kan je je laten leiden door haar ritme en gaan op haar liefdeskracht.

 

Zoals het vuur zuivert

de donder raast

de wind reinigt

het water je stuurt 

zo gaan de klanken van onze drums 

recht op haar doel af.

 

doe je mee?

wil je ervaren?

kun je zo naar jezelf kijken?

 

liefs in munay

sterrenlicht jorinde

birdwoman mary

Maryam & Peter / Unieke Verbinding

Unieke Verbinding De handen van MichelangeloUnieke Verbinding van Maryam & Peter. Onder het motto 'Come2Gather en maak unieke verbindingen' bieden Maryam en Peter bijzondere workshops aan.

Naast workshops & vrije inloop cuddling, verzorgen de mensen van Unieke Verbinding ook diverse consulten.

Alle workshops in de tent van Unieke Verbinding op Veld 6 

Donderdag, Element Lucht

14:00-16:30 Vrije inloop Cuddling

Heerlijk om te landen op het festival, kom lekker knuffelen in een veilige omgeving.

18:30-20:30 Wheel of Consent

Zeg bewust Ja of Nee als je een cadeautje ontvangt. (Max 12 deelnemers)

 

Vrijdag, Element Vuur

9:30-12:00 Cuddling workshop

Leer weer oprecht verbinding maken en knuffelen. (Max 12 deelnemers).

14:00-16:00 Open cuddling space / ruimte voor Individuele sessies

Laat het stromen, ruimte voor individuele verbindingen.

18:30-20:30 HEKS en SEKS

Verbinden met je seksualiteit, stel alle vragen die je nooit durfde te stellen. (Max 12 deelnemers)

 

Zaterdag, Element Water

9:30-12:00 Laat het stromen

Workshop: Verbinden met je water en passie, leer flirten en verbindingen aangaan (Max 10 deelnemers)

14:00-16:00 Open cuddling space / ruimte voor Individuele sessies

Laat het stromen, ruimte voor individuele verbindingen.

18:30-20:30 Non-Monogamie, De complexiteit van onze referentiekaders in relaties die we aangaan

 

Zondag, Element Aarde

9:30-12:00 In vreugde verbinden.

Intimiteitsworkshop met tantra elementen, (Max 12 deelnemers)

14:00-16:00 Open cuddling space / ruimte voor Individuele sessies

Laat het stromen, ruimte voor individuele verbindingen.

Miranda Geervliet / De Vier Elementen

Miranda Geervliet

Miranda Geervliet van De Vier Elementen geeft naast consulten ook 2 workshops.

Workshop “Leg je masker af”

Doe je masker af en kijk naar je Transitie d.m.v. het medicijnwiel. Het wiel staat voor je levensloop met de daarbij behorende Archetypen, Windrichtingen en de Planeten.

We gaan een reis maken m.b.t. waar kom ik vandaan, waar sta ik nu en waar ga ik naar toe. Zodat wij d.m.v. het medicijnwiel meer in onze kracht komen en het zielenlicht mogen laten schijnen. Dit gebeurt zowel op macro als micro niveau, alle trilling frequenties die nodig zijn, zullen ingezet worden. Zo kan het transitieproces van start gaan voor het hogere goed van de persoon zelf en waaiert natuurlijk ook uit in de omgeving van die persoon.

Workshop op zondag van 09.30 - 12.00 uur op Veld 2a / Tent "Uil"

Lees meer...

Mura Tichelaar

Donderdag:

Workshop: "Geef nieuwe richting aan je leven/ toekomst"

In het Siberisch sjamanisme staan vogels voor de toekomt; Berichten uit de toekomst, wensen in of naar de toekomst etc.

Eigenlijk willen we wel veranderen, maar vaak zitten we vast geroest in ons werk, relaties, patronen. Gewoon ons leventje. Je wil wel anders maar het lukt niet om in het goede, nieuwe spoor te komen. En dan, nog belangrijker: de koers vast te houden.

In deze workshop krijg je kennis en tools om je nieuwe toekomst uit te zetten. We houden we van praktisch en direct toepasbaar. Dus ook nu weer zul je direct resultaat merken.

In onze workshops maken we gebruik van ( sjamanistische) oefeningen, massages, meditatie, ceremonies en dans. Ook zal er een channeling zijn voor ieder persoonlijk waarin informatie en wegen naar de toekomst duidelijk zullen worden.

Workshop op donderdag van 14.00 - 16.30 uur op Veld 1 / Tent "Dragonfly"

 

Vrijdag:

Vrijdagochtend: Meditatie: "Nadabrama"

Door zoemen en handbewegingen stemmen conflicterende delen van jou op elkaar af en je brengt harmonie naar je hele ‘zijn’. Dan, als lichaam en geest volledig samen zijn, glijd je weg uit hun ‘vasthouden’ en je wordt een getuige van beiden. Deze manier van kijken naar de buitenkant is wat vrede, stilte en gelukzaligheid brengt.

Meditatie op vrijdag van 07.30 - 08.40 uur op het Entreeveld / Tent "Eik"

 

Vrijdagmiddag: Workshop: "Wie is er bang voor het vuur?"

Draken en andere vurige wezens hebben altijd voor de verbeelding van transformatie gestaan. Durf jij te kijken naar de draak(en) in jezelf? Naar datgene wat jou belemmert om te zijn wie je bent? Ga je ze verslaan of word je er vrienden mee?

Draken kunnen getemd en bereden worden, wij laten je ervaren hoe.

Als je de uitdaging aandurft ben je van harte welkom.

Workshop op vrijdag van 09.30 - 12.00 uur op Entreeveld / Tent "Eik"

 

Zaterdag: 

Zaterdagochtend: Hartchakra meditatie

Deze meditatie is bijzonder geschikt om het hartchakra te reinigen. Zij stelt ons in staat ons leven meer vanuit het hart te beleven. Vanuit het hartchakra staat men in contact met de andere chakra's, waardoor het belangrijk is het hart open te houden om alle energie vrij door het lichaam te kunnen laten stromen.

Meditatie op zaterdag van 07.30 - 08.40 uur op het Entreeveld / Tent "Eik"

 

Zaterdagmiddag: Workshop: "Laat het water maar stromen!"

Water is een van de belangrijkste elementen in ons leven: We komen er uit voort, we bestaan er voor het grootste deel uit, het beïnvloedt ons dagelijks omdat het informatie opneemt en teruggeeft.

In deze workshop komen de vele aspecten van water en wat we er mee kunnen aan bod:

Water reinigen, leeg maken, opladen, geneeskracht, reinigen, reading geven, etc. Maar ook omgaan met het water in onszelf en de emoties die daarmee verbonden zijn. En het allerbelangrijkste:  jouw ervaringen met water en vragen over water.

Workshop op zaterdag van 14.00 - 16.30 uur op Entreeveld / Tent "Eik"

 

Zondag:

Zondagochtend: Lachmeditatie

Lachen is geweldig gezond, zowel lichamelijk als geestelijk.. . lachen is een transformerende kracht voor hart, geest en lichaam. Het activeert je immuunsysteem, maakt je hoofd leeg en de ‘spirit of happyness’ verbind zich met jou ziel, wat wil je nog meer.

Workshop op zondag van 07.30 - 08.40 uur op Entreeveld / Tent "Eik"

 

Workshop: "Geaard naar huis" 

Heerlijk zo’n festival. Even in een andere wereld, maar dan straks weer in je dagelijkse leventje……. Kun jij de ervaringen vasthouden en integreren in je dagelijks leven.

Wat wil je mee nemen? Hoe wil je het toepassen? Hoe betrek je de achterblijvers in jouw nieuwe ervaring. Allerlei vragen en nog vele andere, die jij hier zelf over kunt stellen, worden beantwoord. Ze worden met oefeningen, ceremonies, kennis, tools en meditatie beantwoord en verankerd om zo nog lang na te genieten en eventueel anderen mee te laten genieten.

Een heerlijke relaxte afsluiter na een intensief weekend.

Workshop op zondag van 14.00 - 16.30 uur op Veld 6 / Tent "Kat"

 

 

 

Nienke Kruidenier / Moira Natuurvrouw

c6a749 aa2105adc156497b8440a0f8d2f22eed

Nienke Kruidenier van Moira Natuurvrouw is er weer met diverse creatieve workshops.

Via deze workshops kan je een extra stukje van jezelf ontdekken volgens de methode van de kunstzinnig dynamische coaching.

Deze methode gaat er vanuit dat alle antwoorden op je vragen al in je zitten. Door eens een andere manier te kiezen dan praten krijg je makkelijker toegang tot deze antwoorden.

Je hoeft voor deze workshops niet kunstzinnig te zijn of goed te kunnen tekenen. Het gaat er niet om dat het mooi of correct is, het gaat erom welke antwoorden je erin kunt vinden.

Lees meer...

Patricia Pennin

telepathischeBoom

Patricia Pennin staat tussen deze wereld en de wereld van de krachtdieren.

Mijn taak is om de mens weer te herenigen met hun krachtdier. Door het leven dat mensen hier op aarde leiden is de verbinding, die wij met ons krachtdier hadden vóór dat we naar de aarde kwamen, vervaagd.

Nu is de tijd aangebroken dat mensen ontwaken en dit deel van zichzelf laten spreken

Lees meer...

Peter Rijken & Helma Zwartbol

niewe maan cirkelOok dit jaar is Stichting Atlantica (Peter Rijken en Helma Zwartbol) weer aanwezig op het festival.

Peter en Helma geven iedere dag van 14.00 - 16.30 uur uur een geleide meditatie afgestemd op het thema van de dag in de eigen tent op veld 5.

Deelname aan de meditatie is gratis. Duur geleide meditatie ca. 2 uur

 

 

 

 

Pim Smit / Feniks Spirit

Feniks Spirit Vuur 1

Workshop “Vuurspuwen” 

Vuurspuwen heeft iets magisch en is opwindend om te zien!

In deze workshop wordt de basistechniek voor het vuurspuwen met water geoefend. Vervolgens wordt het vuurspuwen in het echt geoefend onder de vakkundige begeleiding van Pim Smit van Feniks Spirit.

Dit is een spannende, maar zeer serieuze workshop die behoorlijk wat concentratie vergt.

Vanzelfsprekend staat hierbij de veiligheid voorop.

De workshop vuurspuwen is op vrijdag 11 augustus van 14.00 uur tot 16.30 uur op Veld 1 bij Tent "Egel"

Deze workshop kost € 15,00. Tickets zijn verkrijgbaar via de Oak & Owl Ticketshop.

Lees meer...

Rene Paes

IMG 20160717 175031Rene Paes van Oermuziek biedt een gecombineerde workshop aan binnen het kinderprogramma.

Eerst zal hij de allerkleinsten leren spelen tijdens de workshop "Zoemschijven" en daarna gaat hij door met de ouderen (vanaf 11 jaar) met de workshop "Snorrebot maken & bespelen"

Workshop "Snorrebot maken & bespelen" 

In deze workshop maak je kennis met het snorrebot, ook genaamd zoemhout, zoemsteen of o.a. bullroarer (Engelstalig).

Een snorrebot is een enorm oude klankopwekker, ritueel gereedschap, muziekinstrument, communicatiemiddel, speelgoed en kunstobject. Het snorrebot bestaat veelal uit een plankje hout met een touw dat je rondslingert en een zoemend geluid voortbrengt.

De kwaliteit en het effect van het snorrebot wordt bepaald door de kracht, uithoudingsvermogen en vaardigheid van de slingeraar, hout- en touwsoort, vorm en lengte van het plankje, en andere factoren.

Lees meer...

Sabine Sluijter

Oak and OwlSabine Sluijter zal een aantal keer de workshop "Masker of haarband maken" verzorgen. Tijdens de workshop maak jij je eigen kracht/dier/natuur/element masker of haarband voor het gemaskerde bal of voor je rituele werk.

Heb je nog geen idee welk dier er bij je hoort of wat voor soort masker je zou willen maken? ik geef een geleide meditatie waarin je op zoek gaat naar jouw masker, na de meditatie maken we een snelle schets en begeleid ik je natuurlijk in het creatieve proces.

Ik hoop je te mogen ontmoeten op dit festival.

Materiaalkosten voor deze workshop € 10,-

Workshop op donderdag van 14.00 - 16.30 uur op Veld 1 in Tent "Egel"

Workshop op vrijdag van 09.30 - 12.00 uur op Veld 2b in Tent "Raaf"

Workshop op zaterdag van 14.00 - 16.30 uur op Veld 2b in Tent "Raaf"

http://www.zwanenkracht.com/

 

Sumaya Femke

Sumaya Femke kopie kleiner formaatSumaya Femke komt een mantra workshop & een soundhealing concert verzorgen.

Over Sumaya Femke:

Zangeres en soundhealer Sumaya Femke is een Vrouw die vanuit bezieling klinkt. Ze channelt klanken van Moeder Aarde, de spirits, Native Americans…afhankelijk van wat er door haar heen wil klinken voor iedereen die aanwezig is en voor het collectief. En ze zingt graag liedjes. Mantra’s, eigen geschreven liedjes, geïmproviseerde liedjes. 

Haar stem klinkt het ene moment als een engel: zacht, warm, liefdevol en het volgende moment krachtig, diep, ‘oer’.  Luisteraars beroert ze met haar authenticiteit, energie en veelzijdige stem.  Een stem van een Vrouw, die je raakt in je hart.

Naast klank heeft ze een liefde voor aanraking/massage, verbindende communicatie en Ecstatic Dance.

 

Sleutelwoorden in haar leven en werk zijn authenticiteit, verbinding, expressie en vrijheid om te ZIJN. Haar missie is om mensen in contact te brengen met hun authentieke ‘Ik’. 

 Meer info: www.connectingsounds.nl & www.facebook.com/ConnectingSounds 

 1) Donderdag Veld 2b / Tent "Raaf" - Mantra Workshop - 18.30 - 21.00 uur

Tijdens deze workshop zingen we spirit songs en mantra’s in verschillende talen, voortkomend uit diverse tradities. Het helpt je hoofd tot rust te brengen en meer in verbinding te komen met je lichaam, je hart en je ziel. Sommige songs nodigen je uit om de beweging naar binnen te maken. Naar die stille ruime in jou, naar wat er werkelijk van binnen gevoeld en gezien wil worden. Andere songs zullen je uitnodigen en wellicht uitdagen, om jezelf met jouw stemgeluid en jouw energie naar buiten te brengen. Stilte krijgt ook een plek deze avond, zodat onze klanken ruimte krijgen door te klinken en te integreren in ons ‘Wezen’.

Deze manier van zingen werkt helend, verbindend, ontspannend en openend. Het kan zomaar gebeuren dat je klanken ontdekt in jezelf, die je nog nooit gehoord hebt ☺ 

 We starten de workshop met verbinding maken met onszelf via een paar simpele oefeningen, contact maken met de groep en daarna gaan we zingen.

Er wordt gewerkt vanuit de invalshoek van stembevrijding. Het is dus niet van belang of je ervaring hebt met (mantra)zingen.

2) Zaterdag Veld 2b / Tent "Raaf" - Soundhealing concert - 09.30 - 12.00 uur

Let op: Soundhealing concert duurt ongeveer 1,5 uur!

Klank heeft een effect op hoe wij vibreren (trillen). Klank kan je niet alleen horen, maar ook voelen en in sommige gevallen: zien. Het heeft invloed op onze emoties, fysieke lichaam en gedachten. Emoties waar je op andere manieren niet bij kan komen kan via klank ‘losgetrild’ worden. En het kan een opening bieden naar ‘een andere dimensie, een andere wereld’. 

Zangeres / soundhealer Sumaya Femke tuned in op de energie van de groep en het grotere Geheel. Dat wat zich aandient, dat wat nodig is, ook voor het collectief, zal meeklinken. 

Hierbij maakt ze gebruik van o.a. haar stem, shrutibox, klankschalen, sjamanendrum, oceandrum, ritme-instrumenten, gitaar en stemvorken. 

Elke klankreis is een nieuw avontuur. Het enige wat je hoeft te doen is liggen op een matje. Laat je meevoeren op een innerlijke reis. Ontmoet jezelf.

Voel je welkom. 

Neem alles mee wat je nodig hebt om comfortabel te kunnen liggen: matje, slaapzak, dekentje, kussen, schapenvel, etc. 

 

Vera Develing / Connectyin

Mijn naam is Vera en als nomade yin yogini, deel ik yin en meditatie daar waar het nodig is en ontstaat.

​Door mijn hart te volgen beleef ik de mooiste avonturen en ik neem je graag mee op reis tijdens een van onze ontmoetingen. 

Op het Green Spirits Festival kun je twee keer Yin Yoga komen ervaren:

Donderdag 10 augustus (Lucht) van 18.30 - 21.00 uur in tent "Raaf"

Zaterdag 12 augustus (Water) van 18.30 - 21.00 uur in tent "Phoenix"

Als je een matje hebt, neem deze dan mee. Je bent van harte welkom! 

Lieve groet & Namasté~*

w: www.connectyin.com

f: www.facebook.com/connectyin

Wil Thissen

Reiki 2 lotus facebook 22 april 2017Wil Thissen heeft vele jaren als leerkracht in het speciaal onderwijs en als vormingswerker gewerkt. In deze periode heb ik de meeste erkende opleidingen gevolgd en certificaten behaald.

In 2006/2007 heb ik de complete opleiding tot practitioner van De Helende Reis gevolgd, en sinds die tijd geef ik vaak en veel Helende Reizen. Tijdens deze opleiding kwam ik via een meditatie terecht bij Druïden. Nadat ik wat onderzoek had gedaan hiernaar ben ik de opleiding van de OBOD tot Druïde gaan volgen.

Vanaf 1 februari 2017 volg ik The One Therapie die ontwikkeld is en gegeven wordt door Martyn Pentecost, die 20 jaar geleden de Reiki methodiek combineerde met de oude Keltische kennis en Celtic Reiki vorm gaf. Voor mij is The One Therapie een samenvloeien van alle opleidingen die ik heb gedaan, in combinatie met nieuwe ervaringen en methodes. Informatie over deze therapie vindt U op www.celtic-reiki.com. 

Mijn opleidingen in Reiki 1 en Reiki 2, Mentale training en Intuïtieve Ontwikkeling heb ik gevolgd bij Roy Soesman in Zoetermeer, vriend en directe leerling van Frank Arjava Petter.

Mijn opleidingen tot Reiki Master 3a en 3b heb ik gevolgd bij Elsja Saraswati en Sanatan Swemer, die in Amsterdam lesgeven in hun Centrum Huis aan de Rivier, http://www.reiki-utrecht.nl. Elsja was een van de eerste leerlingen in Utrecht van een directe leerlinge van Mrs. Takata, toen deze met haar praktijk in Nederland begon.

Sinds maart 2017 ben ik op de woonark in Feerwerd gestart met mijn eigen centrum voor begeleiding en coaching: Wilde Lotus, Centrum voor Innerlijke Kracht.

Workshops: 

Workshop "Werken met de energie van de Maan, Tsuki"

Dag van het element Water

Ik werk met Tsuki, een facet van Ki, de universele energie die overal om ons heen en in ons aanwezig is vanuit Reiki.  Reiki is een facet van Ki, de levensenergie van alles wat bezield is, een energie waar je op bewustzijnsniveau contact mee kunt maken en die je kunt inzetten om helingsprocessen te stimuleren. Tsuki, de energie van de Maan, is het facet van Ki waarbij je met magnetische energie kunt werken. Het is een energie waar ik vanuit Reiki contact mee maak en die vooral werkt met emoties, reden waarom ik deze workshop op de dag met het element Water geef. Een krachtdier dat eventueel kan worden ingezet of opgeroepen zal deze dag een dier of wezen zijn dat vanuit het element water komt om te helpen.

Workshop op zaterdag van 09.30 - 12.00 uur op Veld 5 / Tent "Phoenix"

 

Workshop "Ontmoet je Innerlijke Kind"

Dag van het element Lucht

Dit betreft een workshop "Helende reis" via de methode van Brandon Bays. Speciaal voor mensen die gemakkelijk herinneringen kunnen ophalen en visualiseren, dit omdat er tijdens de workshop bijna geen tijd is voor individuele begeleiding.

(Wil je een persoonlijke helende reis ondergaan, kom dan bij Wil Thissen langs op het healing- & consult field) 

Vanuit de Helende Reis zijn er allerlei specifieke technieken ontwikkeld om herinneringen die negatieve effecten hebben veroorzaakt in je leven te helen. Vanuit een helende reis ga je tijdens deze workshop naar zo’n gebeurtenis toe uit je verleden waarbij je je innerlijke kind ontmoet op een moment dat zo’n negatieve herinnering plaatsvond. Door gebruik te maken van een techniek waarbij de je de herinnering verandert geef je op onderbewust en soms ook op bewust niveau helende boodschappen aan je innerlijke kind. Vanuit de nieuwe herinnering kan je innerlijke kind dan op een gezonde manier in jezelf opgroeien waarbij de oude effecten van de nare herinnering verdwijnen. Er kan gebruik worden gemaakt van een mentor, een krachtdier of van beide. Vooral bij het innerlijke kind is een krachtdier van het element lucht welkom.

Workshop op donderdag van 14.00 - 16.30 uur op Veld 5 / Tent "Phoenix"

 

Workshop "Verandering van een Trigger"

Dag van het element Aarde

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met een trigger die zijn functie heeft verloren: als je als kind altijd over die rode stoeptegel struikelde, mijd je voortaan rode stoeptegels, ook al ben je in een totaal andere omgeving. Door het combineren `van de Helende Reis met toegepaste NLP wordt deze trigger weggehaald en wordt er een nieuw, gezond gedrag voor in de plaats gezet. Hierbij wordt de hulp ingezet van een mentor, die ook een krachtdier kan zijn, of een mentor die een krachtdier meeneemt. 

Workshop op zondag van 14.00 - 16.30 uur op Veld 5 / Tent "Phoenix"

Zweethut door Green Spirits Vuurhoeders

zweethut mooiDe zweethut wordt al eeuwen gebruikt door stammen op verschillende plekken op de wereld.

Het is een sjamanistische ritueel, dat door zijn kracht en eenvoud de tijd heeft doorstaan en zich de afgelopen tien jaar sterk aan het verspreiden is.

Er zijn hutten voor verschillende gelegenheden. Bijna altijd zit er een kern in van je openen voor de krachten die er zijn en je te verbinden, met moeder aarde, jezelf en/of andere spirits die we uitnodigen.

Een zweethut is een proces van overgave.

 

 

Lees meer...

owl fb icon 2owl twitter icon 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

get tickets small 

 

 

 

Nieuwsbrief

Algemene voorwaarden